2020-10-13
行完東薈城咁上下又到晚飯時間,睇下有咩好食先,無意中發現呢間金子半之助,男朋友話佢去日本既時候食過好好食,好啦一於俾個機會佢試下啦門面相當大,左手邊亦都有排隊既位置,睇泥平時食飯時間應該都多人排隊先會整條咁長既排隊位我地大約食6點半,所以可以直接入去,食完出泥就見到開始有人龍排隊。我地唔算非常餓,所以決定一個丼飯SHARE食,MENU其實選擇唔多,岩哂我呢啲有選擇困難症既客人亦都俾人感覺係對自家丼非常有信心同要求,等客人可以專注係佢地既丼飯上面。既然SHARE食,咁我就揀左呢個咩都有啲既超巨型江戶前天丼便當。一上台真係覺得好膨拜,天婦羅真係即叫即炸,非常酥脆熱辣辣,唔會係個啲擺左十世勁重油益味個啲天婦羅個炸蛋好出色,入面係有流心蛋既效果但出面係酥脆天婦羅,好食