2022-05-31 3629 瀏覽
✧.* Sheung Wan, Tenshu 天秀 @tenshu_restaurant .ೃ࿐前排終於比我試到bookmark咗好好好耐嘅tempura omakase(´∀`)整體體驗好好!好滿足,推介下~🥰ღ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 - 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 $𝟔𝟓𝟎lunch menu有兩款,有平少少嘅選擇$360有10件tempura,前菜同丼飯~我哋覺得難得嚟到所以就揀咗貴少少嘅,有15件tempura,再加埋前菜同丼飯,絕對夠飽肚🤰🏻建議大家要book bar枱,可以睇住師傅一件一件咁整,體驗💯前菜溫泉蛋♡ 天婦羅每一款都好好食!炸粉好薄,無油膩感~$650 set主要多咗帶子、鮑魚、松葉蟹等等矜貴少少嘅食材😝師傅會簡單介紹每一款應該配咩醬汁/鹽⋯好nice😇蝦 • 粟米 • 蘆筍 • 魚 • 鮑魚 • 帶子 • 青椒 • 紫菜三文魚籽 • 秋葵 • 紫蘇葉蝦 • 番薯 • 櫻花蝦餅 • 目光魚 • 海鰻 • 菇其中櫻花蝦餅、鮑魚同帶子最有記憶點!好好好好食(*゚∀゚*)三文魚籽加係香脆嘅紫菜天婦羅,好特別~結尾御飯揀咗天丼同加咗$100升級做刺身飯~香脆嘅天婦羅配上醬汁送飯一流!

ღ 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐌𝐞𝐧𝐮 - 𝐎𝐦𝐚𝐤𝐚𝐬𝐞 $𝟔𝟓𝟎

前菜溫泉蛋

♡ 天婦羅
每一款都好好食!炸粉好薄,無油膩感~

結尾御飯揀咗天丼同加咗$100升級做刺身飯~香脆嘅天婦羅配上醬汁送飯一流!刺身飯嘅帶子特別好食,爽彈鮮美~

最後甜品嘅靜岡蜜瓜同梨都非常鮮甜,大滿足🥰

天秀 @tenshu_restaurant
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟲.𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ 📍#BELLYwongs_sheungwan #BELLYwongs_central
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_japanese
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳/𝟭𝟬
╰┈➤ #BELLYwongs_highclass • $700/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓