餐廳: 漁樂 (置富第一城)
資訊:

2024-01-26 234 瀏覽
琴晚開始天氣轉冷,今日跌到得番幾度仲要陰陰天落雨毛毛,天寒地凍最啱就係食啲熱辣辣嘅嘢。門口餐牌見到有石窩湯河,正!坐低一陣冇人俾餐牌,我問個阿姐,佢話你想自己落定我幫你?自己落冇所謂,不過冇QR Code俾我掃,最後佢哋俾咗張紙我自己掃碼落單,點知個系統真係純落單,「走蔥」「小甜」呢啲全部都唔得。我問個阿姐,佢話係唔得㗎😓,最後都係佢幫我落咗肥牛石窩湯河走蔥同西洋菜蜜小甜。個窩上到嚟,見到啲湯滾熱辣,呢個阿姐好細心,問我要唔要碗仔,放在入碗仔都仲好熱。夠哂熱、又好味,超正!不過剩係得兩塊肥牛同一啲肥牛肉碎。😅 杯西洋菜蜜好淡,下次唔使叫少甜喇!😂今餐本來都唔錯,不過我坐個位對住廚房出菜位,經常有餐廳員工聚集傾計,其中一個阿姐把聲大都震天,我戴住耳機都仍然清楚聽到,😓想慢慢食亨受個午餐都唔得,最後,快快脆脆會完走人。

石窩肥牛湯河
2024-01-23