2018-03-28
朋友推介抵食旺角shabu shabu, 竟然係喺朗豪坊! 仲要係酒吧果層,真係估你唔到! 餐牌上面有主菜單選同任食揀,入座起計限時個半鐘。個人同朋友都覺得單選已經好夠食,因為出面仲有自助bar, 有菜類,丸類,菇類,豆腐,粉麵,飲品corner, 同yogurt。種類都有好多,菜類竟然有春菜,丸類有三文魚丸,菠菜魚丸,芋頭魚丸! 仲有個人認為最重要既京葱,洋蔥,蕃茄! 主菜單有日牛,豚肉,雞肉,加拿大豚肉,海鮮拼盤等等。湯底有昆布,辛口赤味噌湯,骨膠原,蕃茄牛肉,壽喜燒等等。店員溫韾提示我選既辛口赤味噌湯偏辣同咸,可能轉重口味啦,我覺得味道岩岩好,辣度咸度適中,3個字-好味道! 相比上次食昆布同朋友食既壽喜燒(朋友話偏甜),我諗我下次應該都叫番今次個湯自助bar仲有自選醬料,都係日式果幾種啦,柚子醬油,芝麻醬,酸辣蘿白etc之前食過溫野菜既貴價shabu shabu, 間唔時食下抵食日牛shabu shabu,都係唔錯既選擇,閒日午市仲有買3送1優惠,最岩4位食,回頭率極高呀呢間