2017-07-10
Häagen-Dazs早前成日都做優惠,經常買一送一,不過我自己就少喺鋪頭食。其實超市、便利店都成日做特價,有時寧願買杯裝番屋企慢慢食。Häagen-Dazs家嘅雪糕大部分口味我都好鐘意食,連之前推出有一部分人話好似handcream味嘅花味雪糕我都好鐘意,哈哈。不過早前登記某app,得到一張50蚊現金券,所以是日就喺v city分店用左佢。基本上佢地所有雪糕一係就唔到50蚊,一係就超過50蚊要補少少錢,所以我都唔知到底送張現金券俾我,令我去食雪糕,仲要自已補錢,到底成件事係有冇著數,揀黎揀去,決定揀呢種固定款式,補左十幾蚊。包兩球雪糕,面頭有塊窩夫餅、忌廉,中間有幾塊蛋白餅,都叫做有少少造型,冇齋食雪糕咁寡。呢隻雪糕圖片睇起黎係固定口味,問過店員,佢話兩球都可以自由選擇,我就揀左焦糖脆脆、香檸雪菓,一球比較厚滑,另一球比較接近雪芭。焦糖脆餅係 all time favourite,檸檬雪芭都係偏甜,怕酸嘅人都唔洗驚,應該唔會抗拒。