2022-08-07 430 瀏覽
新北江可以話係天水圍人搵食嘅熱點,小舖林立下總有一間啱你口味,今日想食日本嘢就來到了櫻花樹下。自從搬左新舖後都未黎過,新舖闊落好多坐得更舒服,亦多左好多嘢食,餐廳播放住MIRROR嘅歌,令心情更好。我地兩個人叫左一個鍋、一個小食同一個沙律。角切雜錦魚生沙律 :魚生有三文魚、油甘魚、希靈魚及蟹籽,每樣都好新鮮,配上青瓜絲及椰菜絲,再撈埋日式芝麻醬,天時暑熱食感覺份外清新。蟹肉忌廉薯餅 :薯餅可以逐件叫,即叫即炸上檯時熱辣辣,食落口感外脆內軟,蟹肉忌廉餡料好creamy。壽喜牛肉鍋 :有四款湯底可以選擇,我地揀左豬骨湯,除左牛肉外,仲有椰菜、豆腐、金菇等等,非常豐富,用爐慢火座住,可以慢慢傾住偈食,野菜吸收晒豬骨湯,好味道。

角切雜錦魚生沙律 :

蟹肉忌廉薯餅 :