2019-08-30
呢間係天水圍既酒店開左兩年,住係天水圍既我都未去過,成日經過見到佢有半自助餐餐牌都幾吸引,又做緊8折優惠!今日終於同家姐同埋小朋友去試下先~聽聞總廚仲係之前hotel icon既副總廚😍環境都好新好闊落,岩哂帶小朋友去啊!見到餐廳都係以運球類活動做主題wor!幾得意,仲會播球賽,岩哂球迷黎食~睇睇餐牌先,有散叫同半自助餐既餐牌!我地叫左半自助餐燒牛肉眼扒配紅酒燒汁.焗薯及時蔬$228同香煎海瀘魚配意大利蕃茄醬$198 另外散叫左香煎帶子配青豆意大利飯$148 比小朋友食~等主菜之前就去食下自助餐既野先!都有好多選擇架~有餐湯面包,沙律,前菜,甜品,仲有飲品吧!未食主菜,小朋友已經見到甜品,佢又點會放過呢~即刻拎左啫喱同布丁食啊!我好鐘意食麵包布丁,仲可以自己加雲尼拿醬,正😍雪糕都好多味選擇,仲要係香港製造既雪糕😍冷盤都好多野選擇,幾款食左都味道唔錯架!沙律吧係我期待既一環~平時食沙律食唔到咁多配菜同醬汁,今次食返夠本!d野都好新鮮!餐湯有中西兩款~我飲左大蒜薯蓉湯都幾好飲,再配埋餐包點黎食~好正啊!飲品吧,凍熱飲都好多選擇!期待已久既主菜終於黎啦!呢個牛扒我地叫左5成熟,黎到都仲好熱辣
睇睇餐牌先,有散叫同半自助餐既餐牌!
我好鐘意食麵包布丁,仲可以自己加雲尼拿醬,正😍
雪糕都好多味選擇,仲要係香港製造既雪糕😍
冷盤都好多野選擇,幾款食左都味道唔錯架!
飲品吧,凍熱飲都好多選擇!
期待已久既主菜終於黎啦!
呢個牛扒我地叫左5成熟,黎到都仲好熱辣辣,切落去超多肉汁!好juicy~個紅酒汁都配埋好好!!
另外呢款香煎海瀘魚煎到個皮好香口!魚肉又滑,一點都唔腥,小朋友食左大半~特別要提下個蕃茄汁,煮得好好食!
帶子煮得岩岩好,易入口,個意大利飯用左青豆去煮,唔會太濕,小朋友都好鐘意食啊~
食完主食,緊係又要食甜品啦😝呢個海鹽味雪糕係靚靚既tiffany blue!好睇又好食~仲可以再加綿花糖同朱古力!
食得好輕鬆開心,侍應都好有禮貌 會再黎食~~