2020-05-08 40 瀏覽
今日黎到天town 覓食,第一時間比呢間日式居酒屋吸引住餐廳環境全部都係以傳統日式居酒屋木枱卡位設計,好似去左日本旅行咁呀入到去店員都好熱烈咁招呼我地原來餐廳正直舉辦啤酒祭骰子遊戲,店員會比兩粒骰子 🎲客人,客人現場擲出:孖骰=免費啤酒一杯單數=啤酒一杯半價雙數=需以正價買兩杯啤酒最後我地擲左雙數lol 咁就齊齊飲酒啦 既然酒水已備,我地立即點菜原味燒日本廣島蠔4隻:肉質鮮嫩,食完記得飲埋殻上既汁,海水味好出!壽司🍣方面小女子點左至愛款式:-鮮帶子壽司-火炙三文魚腩壽司-火炙左口魚背壽司呢間居酒屋壽司選擇十分多,而且火炙可選擇 汁燒/鹽燒 ,兩款都各有特色,用料新鮮,讚火炙醬酒漬三文魚腩左口魚脆脆飯:如果你係三文魚+左口魚fans, 呢個飯絕對唔會令你失望!!魚肉份量足,魚片上滿佈粒粒脆脆既鹽,加上粒粒蔥花既香氣&wasabi 醬油,真係啖啖鮮味,口感豐富,滿分💯三重芝士溫泉玉子焗BBQ大菌:一上菜,已經傳出陣陣芝士香,用筷子🥢輕輕刺穿蛋黃,蛋汁mix埋邪惡芝士,配上索味既大啡菇真係好juicy日式脆脆蝦角+吉列蝦:香口野總係惹人愛食到最後一味天鳥既炸物,都係無令我失望,蝦角內蝦滑打得
今日黎到天town 覓食,第一時間比呢間日式居酒屋吸引住

入到去店員都好熱烈咁招呼我地

孖骰=免費啤酒一杯
單數=啤酒一杯半價
雙數=需以正價買兩杯啤酒

最後我地擲左雙數lol 咁就齊齊飲酒啦

既然酒水已備,我地立即點菜

原味燒日本廣島蠔4隻:
肉質鮮嫩,食完記得飲埋殻上既汁,海水味好出!

壽司🍣方面小女子點左至愛款式:
-鮮帶子壽司
-火炙三文魚腩壽司
-火炙左口魚背壽司

火炙醬酒漬三文魚腩左口魚脆脆飯:
如果你係三文魚+左口魚fans,
呢個飯絕對唔會令你失望!!

三重芝士溫泉玉子焗BBQ大菌:

日式脆脆蝦角+吉列蝦:
香口野總係惹人愛
食到最後一味天鳥既炸物,都係無令我失望,蝦角內蝦滑打得好彈牙,蝦天富羅炸粉唔會太厚,外脆內滑,配埋蛋黃醬食一流

呢晚我同友人都食得好滿足,好難得系天水圍試到咁出色既日式居酒屋,絕對值得一試
2020-05-06
  • 原味燒日本廣島蠔