2024-11-11
糖坊 去朋友屋企探佢,臨走前發現商場開咗呢一間糖水舖,同佢一齊入去試吓!糖水舖以木系主題,牆上面掛滿咗好多唔同嘅貓貓裝飾,感覺窩心溫暖!店員好熱情介紹我哋幾款甜品榴槤忘返一向作為榴槤控嘅我,見到有榴槤主題嘅甜品當然唔會放過啦,呢個甜品上面係榴槤雪糕下便係榴槤味嘅奶蓋所以係非常濃郁!底下配咗唔同嘅西米,增加口感開心果Croiffle呢一個牛角包窩夫絕對推介,份量非常之多一份有兩件牛角包窩夫,上面鋪滿咗濃厚嘅開心果奶蓋同埋朱古力!冰火交融嘅感覺真係好特別芝士奶蓋開心果鮮奶呢一期人氣大熱絕對係開心果,面頭灑滿咗大量開心果脆脆,下邊係牛油果鮮奶三重嘅口感同味道絕對滿足晒開心果fans!超多芒小芋圓呢一款芒果小芋圓唔會好甜底下仲有好多芒果果肉,仲有小丸子同埋西米增加唔同口感
糖坊
榴槤忘返