2023-10-11
下晝同屋企人去咗住天水圍嘅親戚屋企度探吓佢,之後就喺佢屋企附近個T Town商場度搵嘢食。第一次行T Town感覺好新鮮。原來天水圍都有如此大型嘅商場。見到有好多商戶同食肆選擇。我同屋企人都揀咗呢間無論內外都好日本風嘅居酒屋嚟試吓。😍店內環境闊落有格調,好有日本風情😍,真係好似置身於日本嘅居酒屋咁。牛肉火鍋 $102湯底係甜的壽喜燒湯底。大眾都會喜愛嘅口味。火鍋面上喺舖咗幾塊大塊嘅安格斯牛肉片。入口好有牛肉味,肥瘦均勻。😍 牛肉片下面有好多配菜,都幾豐富,有蔬菜,菇菌類,豆腐,粟米,木耳,怡保芽菜,粉條。粉條外形似薯粉,吸哂啲壽喜燒湯汁,好正。吞拿魚三文魚籽丼 $128這是店舖的季節推介食物。吞拿魚蓉新鮮甘香,入口質感嫩滑。三文魚籽又係非常鮮味。三文魚軟殼蟹反卷(8件)$100這是我本身食日本菜都必食嘅一款。擺盤上枱頗精緻。脆口的軟殼蟹真係無得輸。喜歡食三文魚軟殼蟹反卷嘅朋友仔就唔會錯過喇。😋串燒素帶子(2串)$27外型大粒,燒到有少少焦。香口彈牙。服務方面也是不錯,侍應都有細心講解和幫忙。總消費:$393(已包括加一收費)
牛肉火鍋 $102
湯底係甜的壽喜燒湯底。大眾都會喜愛嘅口味。
吞拿魚三文魚籽丼 $128
這是店舖的季節推介食物。
吞拿魚蓉新鮮甘香,入口質感嫩滑。三文魚籽又係非常鮮味。
三文魚軟殼蟹反卷(8件)$100
串燒素帶子(2串)$27
外型大粒,燒到有少少焦。香口彈牙。
服務方面也是不錯,侍應都有細心講解和幫忙。
總消費:$393(已包括加一收費)