2020-09-23
〖 頌富篇 -- 熱狗太太 -- @mrs_hotdoghk 〗💛 天水圍高質熱狗店 💛🌭 芝士三重奏 -- $38🌭 OPPA泡菜豚肉 -- $40🥔 脆炸薯角 -- $12🧀 拉絲芝士條 (5條) -- $20🙆🏻♀️ 呢間熱狗太太都已經新開咗一排,喺皇遞送外賣時已經發覺呢兩款熱狗同薯角係特別受歡迎,今次終於可以一試。🧀 芝士三重奏真係超邪惡,勁香燒過嘅芝士味,齋睇相都知幾邪惡👻👻 至於OPPA泡菜豚肉真係好特別,我都係第一次食熱狗嘅時候有泡菜喺上面,聽落真係怪怪地,但食落係出奇地夾,我諗佢係加咗啲肉醬同洋蔥,令到泡菜同豚肉融合埋一齊(其實我都唔知自己up緊乜),食起上尼好有韓國嘢feel😂🥡 脆薯角真係超香脆,送外賣嘅時候真係人人必加嘅小食!有茄汁跟~ 至於芝士條,可以睇第呢兩張圖: 第一張係本身嘅效果,超拉絲,但係有啲凍咗幾韌下,於是我放咗入微波爐叮了30秒,就變成第二張嘅熱辣辣嘅軟綿綿芝士,但係就無咁拉絲,睇個人喜好啦🙈🙈😵 其實我同朋友兩個女仔咁食真係超級飽!我從來未試過食熱狗嘅時候腸仔長過舊包咁多!(相唔係好覺) 去到最
💛 天水圍高質熱狗店 💛
🌭 芝士三重奏 -- $38
🌭 OPPA泡菜豚肉 -- $40
🥔 脆炸薯角 -- $12
🧀 拉絲芝士條 (5條) -- $20
至於芝士條,可以睇第呢兩張圖:
😵 其實我同朋友兩個女仔咁食真係超級飽!我從來未試過食熱狗嘅時候腸仔長過舊包咁多!(相唔係好覺) 去到最尾幾啖基本上係齋食腸仔😂😂好誇張
💰 人均消費: $30-$60
🥡 皇遞: ✅ (外賣仔評價: 快靚正之選!!)
~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •
📈 評分
💗 幸福感: 8.5/10
🤑 抵食程度: 8/10
👩🏻💼 員工服務: 9/10
🪑 餐廳環境: 8/10
⏳ 等候時間: 唔使排隊,幾分鐘就整好
✏️ 整體評分: 8.5/10
📌 地址:
📍天水圍天華路33號T Town北翼地下T Market 1001號舖
💛每次消費都係一次選擇,當你選了沒表態的店,就是放棄了一次懲罰黃店的機會。請盡能力餐餐食黃店。
👉🏻 為圍城人而設的黃色foodie page💛