2021-04-25 525 瀏覽
真係好少會留言,我考慮咗好耐要唔要上來評論,但真係忍唔住!我一星期都會有兩三次去呢度買嘢食,味道尚可接受問題黎,唔係第一次發現同一對手套周圍摸同一手套收錢又會走去拎餸例如收完錢即刻將啲菜用手搣開放落去本身呢個行為已經好污糟依家疫情仲要非常時期,做飲食應該要注重下衛生,我睇唔到都冇得講啦。。。但而家係光明正大我咁樣望到真係擺唔落口其實我之前都提點過一次,可以話我犯賤後尾我又繼續幫襯,只係從此唔再叫菜食,淨係叫d用夾夾嘅餸重新一次都係我犯賤又再去買,後尾發現問題依然冇改善而且佢係咩餸菜都徒手拎。。。。因為我自己都做過飲食業,一個小小步驟已經可以睇到你有冇心做好飲食將心比心你對手套收完錢,會唔會拎住嘢食擺落自己個口?佢嗰度其實有幾個人手,就算人手唔夠,單手收錢找錢並唔困難,我自己做過飲食業都可以一隻手放配料一隻手收錢,而佢次次都係雙手去收錢以及拎食物,因為自己認為收過錢唔直接掂食物係常識,有啲良心對得住客人!喺客人面前都可以咁唔乾淨我真係唔知背後仲有幾污糟Btw可能有人接受到,認為咁嘅價錢味道提供咁嘅質素服務,但個人意見我真係接受唔到2021啦,注重衛生是常識
真係好少會留言,我考慮咗好耐要唔要上來評論,但真係忍唔住!
我一星期都會有兩三次去呢度買嘢食,味道尚可接受
問題黎,唔係第一次發現同一對手套周圍摸
同一手套收錢又會走去拎餸
例如收完錢即刻將啲菜用手搣開放落去
本身呢個行為已經好污糟
依家疫情仲要非常時期,做飲食應該要注重下衛生,
其實我之前都提點過一次,
重新一次都係我犯賤又再去買,後尾發現問題依然冇改善
而且佢係咩餸菜都徒手拎。。。。
將心比心你對手套收完錢,會唔會拎住嘢食擺落自己個口?
佢嗰度其實有幾個人手,就算人手唔夠,
喺客人面前都可以咁唔乾淨我真係唔知背後仲有幾污糟
2021啦,注重衛生是常識