係天水圍要搵個又有好西食🍽️又有好野飲🥂又chill😚又遠離煩囂🫥又pet friendly🐱🐶又可以泊車🚙🚗🛻🛵🏍️又有抹手紙隨便用🧻又有飲用水提供🥤💧🚰又有獨立洗手間🚽🚻🚹🚺又有免費咖啡渣任拎☕嘅地方非呢間隱世cafe莫屬其實佢喺正天水圍西鐵站下面,行幾分鐘就到📌酥炸軟殼蟹煙肉漢堡🦀🥓🍔💥超驚喜竟然出現原隻炸到脆卜卜嘅軟殼蟹🦀做漢堡🍔仲要配料非常豐富,包括有1️⃣大片煎香左嘅煙肉🥓、1️⃣片蕃茄🍅、沙律菜🥗同千島醬而2️⃣塊包🍞嘅表面係搽左D牛油🧈之後烘過嘅,又香又鬆軟一大啖甘咬都冇油膩感伴碟係大量相對薯條較健康,又甜又脆嘅番薯薯條🍠🍟皆因佢比普通薯條多左維生素A,營養價值較高⬆️📌大啡菇🍄全日早餐 (轉台灣腸)眼白白睇住最後一份大啡菇比前一位排隊嘅客人買左,只差一點點🥹,好彩鋪頭話可以由大啡菇轉台灣腸全日早餐有8️⃣個原材料組成,非常好意頭包括有煎至juicy嘅台灣腸、口感滑順剛熟嘅牛油果🥑、煙肉🥓、嫩滑炒蛋🍳、開胃嘅茄汁豆、香脆薯餅🥔、新鮮沙律菜🥗、微熱鬆脆嘅牛角包🥐擺盤用心,食料高質,色彩繽紛令人食慾大增🤤份量十足,超級豐富,能夠飽足全日☺️📌焦糖咖啡☕️每次都最期待咖啡師會拉咩花畀我搭入咗人馬座嘅c
係天水圍要搵個
又有飲用水提供🥤💧🚰
又有獨立洗手間🚽🚻🚹🚺
又有免費咖啡渣任拎☕嘅地方
非呢間隱世cafe莫屬
其實佢喺正天水圍西鐵站下面,行幾分鐘就到

📌酥炸軟殼蟹煙肉漢堡🦀🥓🍔
💥超驚喜竟然出現原隻炸到脆卜卜嘅軟殼蟹🦀做漢堡🍔
而2️⃣塊包🍞嘅表面係搽左D牛油🧈之後烘過嘅,又香又鬆軟
一大啖甘咬都冇油膩感

📌大啡菇🍄全日早餐 (轉台灣腸)
全日早餐有8️⃣個原材料組成,非常好意頭
擺盤用心,食料高質,色彩繽紛令人食慾大增🤤
份量十足,超級豐富,能夠飽足全日☺️

📌焦糖咖啡☕️
每次都最期待咖啡師會拉咩花畀我
搭入咗人馬座嘅cycle,咖啡師拉咗個好靚嘅人馬座出泥,打卡一流💕
咖啡味濃郁,唔會有我最怕嗰隻酸澀味,順滑帶焦糖香甜味,口感厚實,啱曬我口味😍

📌士多啤梨梳打🍓🍹
酸甜嘅士多啤梨果肉加上充滿冰爽感嘅梳打即刻將味蕾refresh,開胃又解渴😉

📍Flat Mountain Cafe
天水圍屏山上璋圍249號地下2號舖