2023-04-07 24 瀏覽
手搖飲品我一向都好少飲,始終太多添加劑同糖份,對健康無益。友人同我相反,經常飲唔同Brand既手搖同珍奶,佢話近日發現左一間用新鮮水果、蔗糖製成既手搖飲品店,成份天然健康,幾適合我。我聽完都有少少興趣,就跟佢去買杯試下。大氣原諒綠 $38友人揀左個名好趣怪既飲品,佢話飲落似青檸水,但唔會超酸,無苦味,味道清新自然,夠Fresh白桃雪山烏龍 $34 (微糖走冰)我就揀左店舖推薦既白桃,個杯有少少Cyber feel,上面有好多cream 幾滑,味道唔會好甜。似落幾香白桃味,而且飲到係用真果汁整,成份天然,加上用蔗糖製成,無一般手搖飲品既死甜,而且同烏龍茶味道幾夾,微糖岩岩好,飲完幾舒服。果然真材實料,岩晒注重健康既朋友仔。小店除左有多款健康果茶,仲有其他小食,有機會可以再試。

大氣原諒綠 $38

白桃雪山烏龍 $34 (微糖走冰)

小店除左有多款健康果茶,仲有其他小食,有機會可以再試。