2021-12-11 1371 瀏覽
以前係錦上路番工,今日重回舊地,點知發覺以前的飯堂(有冇人識 NZ餐廳😂) 變咗打邊爐的好地方😱.格局冇變,但格調提升了!依舊寬敞及有分室內外,而室外地方仲有 liveband的舞台,下次要預啱時間睇 show😎.🟥藥膳雞煲🐔配粥底火鍋🟧首先上紅棗杞子蟲草花蒸雞,超香甜酒味。雞件值得一讚😍因為好嫩滑好juicy,連雞皮都好鮮甜💯好味到停唔到口,如果淨食雞呢個不夠喉!.🟨$198套餐:8款海鮮🟩食完雞煲,再上8款海鮮,包括:元貝,蟶子,蝦,沙白,花甲,蜆,鮑魚,生蠔.🟨$238 套餐:加多蟹及波士頓龍蝦🟩.近餐廳門口有一堆大魚缸,所有海鮮都係自己係魚缸夾,龍蝦&蟹都超級生猛周身郁,彈到我濕哂,而鮑魚啜個缸實一實好新鮮。夾完俾職員處理洗淨,之後番位等食~.蟹&龍蝦🦀超級多膏♥唔係十分大隻但勝在肉質好鮮甜。.生蠔鮑魚🦪夠飽滿,啖啖肉☺鮑魚又夠彈牙.餐廳仲大量供應蒜蓉碎及粉絲,實行可以自己整⏩蒜蓉粉絲扇貝/蟶子,加少少辣椒豉汁非常惹味😋.🟦前菜🟪等食海鮮的時候,除咗蒸雞,仲會先上燉湯及温泉蛋。今次係五指毛桃湯,超清甜潤喉同!💯 而温泉蛋未算好流心,但都非常滑嘟嘟。.⬛自助蔬菜吧⬜飲完湯仲可以去
🟥藥膳雞煲🐔配粥底火鍋🟧
🟨$198套餐:8款海鮮🟩
🟨$238 套餐:加多蟹及波士頓龍蝦🟩
夾完俾職員處理洗淨,之後番位等食~
蟹&龍蝦🦀超級多膏♥唔係十分大隻但勝在肉質好鮮甜。
生蠔鮑魚🦪夠飽滿,啖啖肉☺鮑魚又夠彈牙
🟦前菜🟪
⬛自助蔬菜吧⬜
飲完湯仲可以去任夾下蔬菜及菇類添,仲有蕃薯/芋頭/瓜等,非常豐富,我自製咗個蔬果籃排得靚靚架(我覺得😂) 出面賣$4x架😂
去到最後就食粥,平時出面食都係加生米,呢度係加飯,連粟米南瓜粒,好快熟。而湯底係豬骨湯,仲有大大舊豬骨,綿密的粥滲著海鮮的鮮,真正捧腹而回!
  • 肉蟹
  • 鮑魚