2022-12-23
住響太古嘅我平日收工都會行超市APITA 買餸,呢度比起其他超市有更多日本產物,有時太夜唔夠時間煮亦可以買兩餸飯或其他熟食做晚餐。 而APITA 地庫裏面有一個多種類FOOD COURT;之前見佢裝修咗一排,而11月底終於以新面貌展現!新FOOD COURT命名為 【APITA Eatery】,多咗好幾間日本菜,包括:主打天婦羅丼嘅 揚天,Hello Teppan 鉄板!,MOS Burger,有拉麵同燒魚定食嘅 橫濱麵大將 & 百万石,Mikichiミキチカシ 味吉,神戶北の坂,匠工房秀吉,丸龜製麵等等⋯⋯種類更豐富更吸引!是日我哋想食和洋料理,所以就揀咗【神戶北の坂】嘅咖喱吉列豬扒飯$56同埋茄醬雞扒奄列飯$60,另外加凍飲$6 咖喱豬扒飯一上枱塊吉列豬扒出晒煙、而且都幾厚切! 加埋啲咖喱醬撈飯簡直係一流~ 而茄醬雞扒就係煎嘅形式,相比起唔會好熱氣,而且茄醬酸酸甜甜好開胃~以呢個價錢快食嘅話可以話OK,而且比起之前多咗好多位,空間大咗,坐得更舒服。呢度有咁多品牌,可以做我飯堂~ 下次再試埋其他餐廳。#Apitaeatery#Apitahongkong📍香港鰂魚涌太古城路太古城中心二
#Apitaeatery#Apitahongkong
📍香港鰂魚涌太古城路太古城中心二期B1/F