2023-11-04 206 瀏覽
位於太古坊嘅KIN Food Hub ,交通方便,側魚涌站A出口,行5分鐘就到達。KIN Food Hub超過40間亞洲知名人氣、米芝連的餐飲品牌,地方寬敞,有成18000呎,設有300個座位,帶有日式型格、時尚加深啡木🪵系設計,令人有種高檔謐靜的感覺🥰食客只要掃上枱上的QR Code,就會有專人奉上你所選嘅餐點,打破傳統Food court嘅運作及觀感😆👍KIN從經濟效益、社區完善和環境保護方面都為餐飲公司和顧客帶來更多利益。 ✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨⭐️Potaupho越式番茄蟹肉湯粉($108)✔️採用番茄和螃蟹製成湯底,湯底味道濃郁,米粉亦十分掛汁😋✔️配以蟹肉、越南薄切扎肉、厚切魚片、豬肉碎和生菜🥬,份量十足,好惹味。⭐️KIN可持續海鮮雜錦壽司 ($148/14 件🍣)✔️採用分別從紐西蘭、澳洲及菲律賓的 BAP 和 ASC 認證養魚場採購「可持續海鮮」確保養魚場有謹慎恪守水產養殖業的良好標準,以減少對環境的負面影響。✔️食材新鮮,$148 有14 件壽司🍣🍣(包括帝皇三文魚、油甘魚及海釣黃鰭吞拿魚)健康性價比高之選👍👍⭐️KIN和風豚肉粟米🌽煎餃🥟($35/5件)餃子賣相夠飽滿,味

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

⭐️Potaupho越式番茄蟹肉湯粉($108)
✔️採用番茄和螃蟹製成湯底,湯底味道濃郁,米粉亦十分掛汁😋

⭐️KIN可持續海鮮雜錦壽司 ($148/14 件🍣)

⭐️KIN和風豚肉粟米🌽煎餃🥟($35/5件)
餃子賣相夠飽滿,味道較清淡,唔會有濃濃味精感覺,比較健康😍👍

⭐️Sunday's Spirits梅酒高球🥃
✔️使用梅酒代替威士忌,帶有梅香及淡淡的酸甜味,好清新😍😍😍

⭐️DASH Water (Lemon)
✔️淡淡檸檬香,味道清淡,No Suger嘅Sparkling 🫧Water,有氣解渴,健康之選😊👍

⭐️KIN 罐裝錫蘭檸檬茶
✔️自家品牌,香港製造,無添加精製糖,少甜,啱晒凍檸茶控的我👏🏻👏🏻👏🏻

⭐️MOMO 雜莓窩夫🍓🧇
賣相精緻吸引,窩夫夠酥脆,配上幼滑雲呢拿雪糕及酸甜新鮮草莓🍓,經典配搭,無得輸😋👍

⭐️KIN 抹茶栗子雪糕新地🍨🍵🌰
✔️採用不含動物成份的甜點選擇🥰
✔️蜜味紅豆蓉配上時令粟子及以京都宇治茶道級抹茶製成的抹茶雪糕新地,
充滿濃厚抹茶味道,非常滑幼,好滿足🥰

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨