2023-05-15 78 瀏覽
今日收工去咗AEON 呢邊行街,順便去買下啲日用品 買完之後就睇吓附近有咩食 我搵到呢一間評價都唔錯嘅日式shabu shabu 餐廳嘅位置喺AEON超級市場對面,都唔算好難搵,地鐵站接駁位都可以去到我哋今日就叫咗D餐!美牛三重奏!餐廳嘅格局同普通日式火鍋店都係差唔多,蔬菜,丸,醬料,甜品同埋飲品都係自助形式自取!蔬菜種類都幾多,而且睇落都幾新鮮!我就揀咗羽衣甘藍,同埋椰菜!飲品嘅種類亦都相當齊全,由於我哋呢一個餐係冇包到啤酒,今晚就健康啲,決定飲茶湯底方便我就揀咗壽喜燒,佢會配一隻日式雞蛋,湯底嘅味道好香甜,配上美國SRF和牛味道好夾!點埋雞蛋入口非常香滑!牛肉亦都非常油脂平均,每一塊都大大片,餐廳絕對唔會孤寒手軟每件既牛肉味非常香濃,絕對配得上呢一個價位! 除咗肉類之外,我哋個set原來仲可以叫海鮮,個人私心比較推介既有佢嘅廣島蠔,每一隻都非常大粒,入口亦都非常creamy,唔會有好腥嘅味道!我哋仲叫咗少量熟食,炸雞就非常出色!每一件熱辣辣再點上佢嘅沙律醬,非常之match! 八爪魚丸亦都非常足料,入邊有八爪魚肉,咬落亦都非常香脆!甜品區我就食咗曲奇味嘅雪糕,都覺得幾好食,另外佢都
今日收工去咗AEON 呢邊行街,順便去買下啲日用品
買完之後就睇吓附近有咩食
我搵到呢一間評價都唔錯嘅日式shabu shabu

我哋今日就叫咗D餐!美牛三重奏!

牛肉亦都非常油脂平均,每一塊都大大片,餐廳絕對唔會孤寒手軟
每件既牛肉味非常香濃,絕對配得上呢一個價位!

甜品區我就食咗曲奇味嘅雪糕,都覺得幾好食,另外佢都有朱古力布朗尼,同埋其他甜點可以選擇!我哋最後就食唔到了太飽!總括嚟講用餐愉快,有機會都會再返嚟幫襯!
正!