2024-10-23
見屋企附近新開咗間泰國菜餐廳,呢日特登過嚟試吓好唔好食先🤔🍜阿叔牛肉船麵 $88麵底揀咗要粉絲,送到嚟時店員仲拎咗盤調味料過嚟,分別係糖|魚露|白醋|辣椒粉,加落湯度可以提升鮮味😋整碗麵有5-6件牛腩仲要大大件😍肉丸爽口彈牙,炸豬皮啱啱食時好爽,浸落湯食又另一番風味😋由於我掛住影相搞到食咗唔夠3分1就得返好少湯😅店員見我碗麵無乜湯主動過嚟幫我加湯👍🏻👍🏻👍🏻🍖街頭豬手飯 $78豬手飯嘅豬皮好香口,豬手肉好軟熟仲好入味👍🏻最正係有得揀要多汁,本身個飯d汁都多,店員另外再比咗細細杯汁我地自己加😍整體份量都幾多👍🏻🥭芒果糯米飯配雪糕 $68同其他地方食到嘅芒果糯米飯唔同,呢度嘅芒果糯米飯係裝喺個細砂煲入面幾有特色👍🏻微暖嘅糯米飯加上雲喱拿雪糕層次感豐富,配合埋芒果嘅酸甜味真係滋味十足呀😍🍋🟩青檸梳打 $24🍍菠蘿梳打 $26泰式餐廳必飲嘅凍飲😋
🍜阿叔牛肉船麵 $88
🍖街頭豬手飯 $78