2024-05-17 816 瀏覽
💭Peko Peko Eatery呢間餐廳我bookmark咗幾個月,我終於都可以黎太古食🤭木系裝修比人嘅感覺係超舒服☘️配合小量綠色植物,感覺醒神又舒服🏝️─═★:;*─═☆:;*─═★:;*─═☆:;*─═★:;*🔸海膽三文魚籽竹炭烏冬 ► $198必食‼️黎之前已經決定好一定要食佢🤭估唔到真係咁正,一上枱已經好香,醬汁非常濃郁,竹炭烏冬煙韌彈牙,而且非常掛汁,每一啖都係滿滿嘅海膽汁,海膽大大舊,好鮮甜唔會腥!🔸蟹肉牛油果船 ► $98牛油果面頭加滿蟹肉、蟹籽、蜜桃、果仁,層次好豐富好有口感,蟹肉好鮮甜!本身自己都勁鐘意食牛油果,呢個配搭好好食,又fresh又滿足😍🔸香煎西班牙豬胺 ► $248豬胺好厚身同大件🐷,煎得好香口,估唔到係好多肉汁勁juicy,但油脂感唔會重個隻👍🏻🔸Peko自家製芝士蛋糕配藍莓醬 ► $98推‼幾有驚喜🤭通常食開嘅芝士蛋糕係一件咁食,呢度嘅芝士同藍莓醬係分開,芝士每一啖都軟綿綿好幼滑,奶香味好濃厚👍🏻藍莓醬勁多果肉,絕對係真材實料🫶🏻而且唔會好甜,好好食🙌🏻🔸Stawberry Smoothie ► $52賣相好可愛,好清新嘅士多啤梨smoothie🍓

🔸海膽三文魚籽竹炭烏冬 ► $198

🔸蟹肉牛油果船 ► $98

🔸香煎西班牙豬胺 ► $248

🔸Peko自家製芝士蛋糕配藍莓醬 ► $98

🔸Stawberry Smoothie ► $52
賣相好可愛,好清新嘅士多啤梨smoothie🍓