2024-09-30
今日同奴才爸去太古拍拖行街街,諗起之前見人推介既法西餐都係附近就一於去食個early dinner😋Onion Soup🧅又係老母最愛既洋蔥湯😍面層鋪滿微微焦香既芝士,內裡有大量洋蔥同麵包🥖熱辣辣又充斥着洋蔥香😌一啖芝士一啖浸滿湯既麵包,一個完美晚飯既開始🤤Escargot🐌呢間既田螺用羅勒牛油等作調味,一口田螺一口法包🥖口感豐富有層次😋作為一道開胃茶就非常適合😋Sausage Orecchiette🍝貓耳朵真係第一次食🤭留下一個相當好既印象🤤貓耳朵有一定厚度,但大廚仍然可以令貓耳朵吸收醬汁味道👍🏻😋茄汁底非常開胃,加上粒粒肉腸令整個pasta味道更豐富😋Steak Frites🥩我地叫左五成熟,上枱雖然睇落平平無奇,但食落牛味豐富濃郁,而且肉質軟得黎夠咬口😋淋上黑椒汁又係另一重食法😋薯條仲好大兜🤭新鮮炸好薯條熱辣辣夠晒脆🤤我地仲叫左一人一杯飲品,cocktail: Elderflower Fizz同一杯mocktail: Almost Amaretto 🤑 人均消費:~$450🤩 推薦指數:8 / 10📍 餐廳資料:A POELE (太古)太古太裕路5號興安閣地下G514號舖☆.。.
Onion Soup🧅
Escargot🐌
Sausage Orecchiette🍝
Steak Frites🥩
🤑 人均消費:~$450
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:A POELE (太古)
太古太裕路5號興安閣地下G514號舖
喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie
#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #太古美食 #法國菜 #法西餐 #APoele