2019-08-08
之前成日同朋友食海鮮都係去西貢、鯉魚門,但今日有機會同屋企人去食,突然諗起上次去過屯門感覺也不錯一於就試下,帶埋老婆同女兒去食。周末下午一點多入到去屯門三聖,搵海鮮檔買海鮮,然後交比酒樓處理,見到這間高朋滿座,非常專業,不久就已經可以有得食。我的女兒來過吃一次,話呢度嘅泰皇芝心蝦丸一定要試,海鮮以外本身想叫粉麵飯,佢話食完呢個都好飽,原來真係,芝心𥚃面啲芝士好似瀑布咁爆出嚟。冬蔭公湯煮花甲,夠酸辣又醒神,花甲好肥又鮮甜。未食過青山灣焗龍蝦,上網睇得多 但都係第一次食,芝士焗得香,龍蝦又大隻。我次次食海鮮必吃的豉椒蟶子皇米粉底,蟶子皇夠壯鮮甜,平時永遠覺得帶海鮮去都會俾人偷工減料,呢度你係覺得加料,但米粉底有少少失望比較硬。夠香夠熱的胡椒薑蔥鮑魚煲,鮑魚鮮甜又淋是太太最愛。炸生𧐢也不錯,火候控制得剛好,大隻香脆又creamy。人人都食得好開心,而且樣樣都係海鮮,非常滿足。
冬蔭公湯煮花甲,夠酸辣又醒神,花甲好肥又鮮甜。
夠香夠熱的胡椒薑蔥鮑魚煲,鮑魚鮮甜又淋是太太最愛。
炸生𧐢也不錯,火候控制得剛好,大隻香脆又creamy。
人人都食得好開心,而且樣樣都係海鮮,非常滿足。