2022-11-26
Weekend行下花墟賞花一樂也。睇飽靚花一草一木、喺時候要醫肚肚,撞啱6pm早入座、呢間居酒屋仍然有位,唔夠15分鐘已經滿晒座啦,book位是常識秘製鰹魚他他 > 炙烤過的半熟鰹魚魚鮮味重,伴柚子醋蔥花蔬菜沙律、食味非常清新蟹肉蟹膏甲羅燒> 釀滿蟹蓋內的蟹膏鹹鮮味濃,蟹肉份量足有鮮味,仲有滿到瀉的脆卜卜蟹籽,撈點蛋汁又香又滑滿足晒“蟹魔”嘅我胃口蟹膏玉子燒 > 覺得呢個玉子燒火喉極佳,蛋的口感嫩滑中間仍保持到啲啲流心,濃香滑溜嘅蟹膏做餡幾咁正,好味到將所謂卡路里乜乜乜都拋諸腦後明太子油揚豆腐 > 明太子好甘香呀,配炸豆腐香口得嚟豆腐又唔會好油膩,唔錯鹹蛋媽媽素肉棒> 唔講都唔知係素肉個口感幾好,餐廳將鹹蛋醬個味教得幾好、唔太鹹但惹味厚切牛舌芯> 喺其他地方有時會食到啲牛舌幾硬、呢度做嘅有口感易咬開,有牛味牛蒡素肉丸串 > 牛蒡味講真唔太突出,味道清清哋做下酒小食都okay
秘製鰹魚他他
蟹肉蟹膏甲羅燒
蟹膏玉子燒
明太子油揚豆腐
> 明太子好甘香呀,配炸豆腐香口得嚟豆腐又唔會好油膩,唔錯
鹹蛋媽媽素肉棒
厚切牛舌芯
牛蒡素肉丸串
> 牛蒡味講真唔太突出,味道清清哋做下酒小食都okay