2019-10-14 869 瀏覽
今次要介紹嘅係位於始創中心3樓的西餐廳「Amica」,店內燈光明亮,感覺簡約潔淨晚上設有晚市套餐,價錢不貴又多選擇呢,當晚點了兩個晚餐田園蔬菜沙律雜錦沙律菜色彩豐富,新鮮爽脆,加上適量凱撒沙律醬,相當滋味忌廉蘑菇湯是日餐湯係蘑菇忌廉湯,濃稠度適中,陣陣蘑菇香之餘仲可以品嚐到粒粒蘑菇蓉口感。旁邊仲有一片洋蔥法包,非常鬆軟香煎比目魚配香草北非小米沙律比目魚扒厚薄適中,魚皮煎得好香脆,好香口,魚肉則係外脆內嫩,好好食!北非小米沙律增添健康感覺~慢煮澳洲S級草飼牛柳廚師將牛柳慢煮至五成熟,有兩大件,內裡呈嫩粉紅色,肉質香軟,入口帶點嚼勁,牛肉味非常濃郁,好出色呢!配埋香滑薯蓉,夠晒飽肚柚子蛋糕跟餐甜品絕不馬虎,賣相精緻有心思!上層係柚子慕絲,底層係鬆軟海綿蛋糕,甜美可口白桃玫瑰碟豆花梳打呢杯梳打飲品顏色好靚呀,唔捨得將佢攪勻!藍色的碟豆花其實冇味,飲品的味道源自底部粉紅色的白桃玫瑰,味道好清新,唔會太甜泡沫咖啡咖啡濃厚醇香,奶泡沫輕盈細緻,牛奶同咖啡比例適中,入口順滑

晚上設有晚市套餐,價錢不貴又多選擇呢,當晚點了兩個晚餐

田園蔬菜沙律

雜錦沙律菜色彩豐富,新鮮爽脆,加上適量凱撒沙律醬,相當滋味

忌廉蘑菇湯

香煎比目魚配香草北非小米沙律

慢煮澳洲S級草飼牛柳

柚子蛋糕

白桃玫瑰碟豆花梳打

泡沫咖啡

咖啡濃厚醇香,奶泡沫輕盈細緻,牛奶同咖啡比例適中,入口順滑