2024-05-23 181 瀏覽
太子愈來愈多野食~今晚放工同朋友聚舊,係太子揾食,見到呢間泰國餐廳,就入左去食了。好彩黎得早,之後餐廳就已經人頭湧湧。餐廳有set menu,亦都有散叫餐牌。款式多,而且價錢好抵。我跟朋友最後一人點了一個set dinner….都幾多選擇,仲有跟餐野飲,而且仲有得以優惠價點小食。相當唔錯~泰式炒金邊粉,食泰菜差唔多都會點的,呢度既份量好大碟,相當夠鑊氣,熱辣辣又好味,而且仲有好多唔同配料,金邊粉又爽又惹味,一流呀。另一款點了燒豬頸肉飯,相當夠份量呀。大大個白飯配上了好多又香又惹味既豬頸肉,豬頸肉又爽口又啖啖肉,滋味無比~沾埋醬汁食,更為提鮮,更惹味。大愛豬頸肉。小食方便我們點了兩串豬肉串和兩串雞肉串,啖啖肉好好味。雞肉串雞肉嫩滑好味,好正呀。豬肉串的賣相跟平時食開的有所不同,是一整片豬肉串來的,啖啖肉好軟熟,又香又濃,沾埋個醬汁食,yummy yummy….野飲朋友就點了熱既香茅班蘭茶,估唔到香茅跟班蘭又幾夾呀,又醒神又香,令人飲起來相當舒服同提神,聞下都好relax…另一杯青檸梳打,酸酸甜甜又爽口,正,好解渴~晚市食野仲唔收加一,超抵呀👻

雞肉串燒
豬肉串燒

熱香茅斑蘭茶

青檸梳打

另一杯青檸梳打,酸酸甜甜又爽口,正,好解渴~
晚市食野仲唔收加一,超抵呀👻
2024-05-21
雞肉串燒