2023-08-11
太子近排開咗一間新嘅麵包店🍞有超多麵包選擇真係會眼花撩🤪麵包店仲有比較少見嘅米麵包🥯🔺芝士瑪芬 $28本身以為只有表面嘅芝士🧀裏面最多有少量芝士點知一切開真係嚇親😳瑪芬入面係佈滿肉醬真係啖都有😚表面嘅芝士都有超級多,肉鬆同芝士係好夾又香💞推!!!!🔺味噌洋蔥吐司 $42切開後已經聞到好香洋蔥🧅吐司好軟熟,入面都有好多洋蔥粒係又香又好食🤭🔺黑芝麻麻薯麵包 $32內饀有超級多黑芝麻🖤而且都算好濃~而麻糬比例就相對少啲但都煙靭嘅🙌🏻麵包都偏軟熟🔺脆脆香腸鹹水球 $18見到個名就覺得好特別了😙鹹水球表面有芝士.麵包口感煙煙韌韌有煙燻嘅味道👅而腸仔係脆皮腸,感覺有啲腸仔包👀🔺開心果蛋糕🍰 $55近排見到開心果嘅嘢就忍唔住想食了🤭可能期待有點太高就有少少失望了🥲Cream 同蛋糕都係開心果💚開心果味唔算特別重但都可以💦蛋糕都好軟熟而蛋糕表面係奶涷令口感更豐富🤍蛋糕下層應該係麻糬??但就好硬唔太咬到,希望麵包店可以改進下🤲🏻🔺整體麵包嘅質素都好好而且有好多選擇🙌🏻仲有少見嘅米麵包但蛋糕就有待改善了😙
🔺芝士瑪芬 $28
🔺味噌洋蔥吐司 $42