2024-08-14 191 瀏覽
今日好晏先食lunch,到晚飯時間都唔係太肚餓,所以同朋友去咗旺角呢間日式居酒屋食少少嘢🇯🇵 入到去先知原來呢度係pet friendly,撞啱有隻柴犬好可愛呀🐕而家Happy Hour (1600-1900) 仲有Asahi Sour有氣果酒$98/2杯,私心推薦桃味,飲返杯好爽呀🍑銀次飯團 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個食法好特別,紫菜包住飯團,然後配一個生雞蛋加三文魚子嘅醬汁,白飯配生雞蛋不嬲都冇得輸,加埋三文魚子嘅鹹鮮味,味道自然更好👍🏻山椒墨魚咀 ⭐️⭐️⭐️⭐️墨魚咀細細粒,食落爽口味道好惹味,用嚟送酒一流,鐘意食墨魚咀可以試吓!海苔魷魚鬚 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個好有驚喜,炸魷魚鬚食得多,加埋紫菜喺入面真心第1次食👍🏻 紫菜味好出,原來紫菜同脆卜卜嘅魷魚鬚好夾㗎!甜薯薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️我不嬲都鍾意食甜薯,呢度嘅甜薯薯條唔會炸到乾晒身,表面脆之餘入面仲有甜薯嘅軟熟質感,係我鍾意嘅口感!一口炸豆腐 ⭐️⭐️⭐️⭐️炸豆腐一啖一粒,不過唔好咁心急擺入口,因為入面都幾熱㗎 !如果可以加多啲七味粉就會更正😉大大塊流心芝士麥樂雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️麥樂雞入面加入流心芝士,令到成件事唔會太dry,份量好大呀,好在同朋友share,如果唔係好

銀次飯團 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

山椒墨魚咀 ⭐️⭐️⭐️⭐️

海苔魷魚鬚 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

甜薯薯條 ⭐️⭐️⭐️⭐️

一口炸豆腐 ⭐️⭐️⭐️⭐️

大大塊流心芝士麥樂雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️
麥樂雞入面加入流心芝士,令到成件事唔會太dry,份量好大呀,好在同朋友share,如果唔係好難一個人食晒成件🤣

銀次飯團
山椒墨魚咀