2023-02-03
臨近大時大節 梗係想同摯愛好友食餐豐富嘅大餐😙 今日就嚟同我最好嘅朋友嚟咗一出太子站就到嘅呢間波希米亞風嘅cafe食晚飯 叫咗個好豐富嘅二人餐😉前菜沙律或是日餐湯 我哋兩款都想試 所以每人揀咗一樣 沙律幾新鮮 加上胡麻醬做配搭🥗 今日嘅餐湯係南瓜湯 都幾Creamy🎃蒜蓉焗生蠔 呢個小食有成四隻咁多 蠔本身都幾大隻 幾厚肉🦪 面頭嘅蒜蓉好多 我本身比較鍾意食燶啲 所以覺得可以再焗得耐少少😛龍蝦汁虎蝦意大利飯個人幾鍾意佢個龍蝦汁 因為唔似坊間一啲餐廳嘅味道咁人工😂 同埋呢個意大利飯唔會太硬 完全唔擔心消化唔到蝦肉彈牙 仲有蝦膏㗎😙 整體味道又唔會太鹹 幾好美國安格斯肉眼牛扒我哋揀咗五成熟 所以切開都好粉嫩 咬落唔會有筋🐮 特別鍾意食扒邊有少少脂肪黐住嘅部分 牛味更加香濃 側邊都有燒汁同黃芥辣可以點 呢碟仲有焗薯做配菜 焗薯有黑椒做調味都幾易入口🥔Owens 牛角窩夫配雪糕呢個係跟餐嘅甜品 牛角窩夫好脆口 但係都食到牛角包嘅鬆化層次 牛角包上面有朱古力醬🍫 配埋雪糕同旁邊嘅脆脆一次過食 唔會過膩 口感仲好豐富🥐Tiramisu唔想要跟餐嘅甜品就可以加錢升級另外嘅甜品選擇 我哋就將其中一份甜
沙律或是日餐湯 我哋兩款都想試 所以每人揀咗一樣 沙律幾新鮮 加上胡麻醬做配搭🥗 今日嘅餐湯係南瓜湯 都幾Creamy🎃 蒜蓉焗生蠔
呢個小食有成四隻咁多 蠔本身都幾大隻 幾厚肉🦪 面頭嘅蒜蓉好多 我本身比較鍾意食燶啲 所以覺得可以再焗得耐少少😛 龍蝦汁虎蝦意大利飯
個人幾鍾意佢個龍蝦汁 因為唔似坊間一啲餐廳嘅味道咁人工😂 同埋呢個意大利飯唔會太硬 完全唔擔心消化唔到蝦肉彈牙 仲有蝦膏㗎😙 整體味道又唔會太鹹 幾好 美國安格斯肉眼牛扒
我哋揀咗五成熟 所以切開都好粉嫩 咬落唔會有筋🐮 特別鍾意食扒邊有少少脂肪黐住嘅部分 牛味更加香濃 側邊都有燒汁同黃芥辣可以點 呢碟仲有焗薯做配菜 焗薯有黑椒做調味都幾易入口🥔 Owens 牛角窩夫配雪糕
呢個係跟餐嘅甜品 牛角窩夫好脆口 但係都食到牛角包嘅鬆化層次 牛角包上面有朱古力醬🍫 配埋雪糕同旁邊嘅脆脆一次過食 唔會過膩 口感仲好豐富🥐 Tiramisu
唔想要跟餐嘅甜品就可以加錢升級另外嘅甜品選擇 我哋就將其中一份甜品改咗做Tiramisu🐷 估唔到呢個蛋糕都幾大份量 蛋糕同cream嘅比例幾好👍🏻 飲品
凍檸檬茶同埋新鮮橙汁 都唔駛加錢嘅🍊 想飲果汁嘅朋友都可以叫嚟試吓 值得一讚餐廳嘅服務都幾出色 店員好有禮貌 上餐速度都好好 食完一碟先上一碟😎 唔會俾人好急趕嘅感覺 所以呢餐食得好relax 幾滿意😌