太子酒吧區新露頭角的酒吧 - H.OURS Bar & Restaurant 酒吧一向就是適合品嚐幾杯小酒、與朋友聚會,以及享受美好夜晚的好去處。香港的酒吧中心圍繞著中環的市中心,當中既有蘇豪區的高檔酒吧,也有耀眼的蘭桂坊,街道上總是車水馬龍。其實就在港口對面的九龍,都可以找到好去處,今次CK介紹的就是一間在太子響譽盛名的<H.OURS Bar & Restaurant >。來到酒吧大家好自然都一定會叫酒飲,但今次CK被它吸引的是餐廳的美食SET!這裡有數十款即叫即整的小食供大家選擇,相信任何一個選擇用來送酒看球賽都十分合適!食物方面,我和朋友叫了:雜扒餐配薯菜﹑炸洋蔥圈﹑炸手指魚柳﹑炸脆香雞﹑炸魚肉燒賣。飲品方面,我和朋友怕肥,都是叫了檸檬水一杯雜扒餐配薯菜的薯仔雖然都接近溶爛,不過配菜如西蘭花、甘筍等都幾鮮甜爽口,而且更有燒菠蘿,甘甜解膩。炸洋蔥圈本身加上茄汁都已經好好味,不過建議可以的話加配黑松露醬,呢個應該會更合適,因為醬更香!炸手指魚柳是用深海鱈魚柳製作而成,所以咬落去肉嫩多汁,外層香脆!炸魚肉燒賣的煙韌口感,加上魚肉香氣,加上場內有的豉油、辣椒油,唔經唔覺幾啖就已經食哂果幾

飲品方面,我和朋友怕肥,都是叫了檸檬水一杯

炸魚肉燒賣的煙韌口感,加上魚肉香氣,加上場內有的豉油、辣椒油,唔經唔覺幾啖就已經食哂果幾粒啦,真係罪惡感十足!

檸檬水我就唔評論啦,無咩特別

提一提大家而家酒吧做緊推廣,任酒啤酒任食小食100分鐘只係250蚊起咋,係其他酒吧飲2杯酒既價錢咋!十分經濟!

H.OURS Bar & Restaurant
地址: 香港旺角通菜街230號通菜街230號