2021-10-08 1180 瀏覽
旺角多嘢食係人都知,不過估唔到太子都咁多嘢食,仲要咁近地鐵站,早排有個friend試完,極力推介,咁見今日屋企冇煮飯,就同老婆兩個嚟試下喺港鐵太子站(d)出口,行幾分鐘就到,好易搵。好早去到都有幾檯客喺度食緊,原來真係幾受歡迎。呢度最出名係烤魚放題同埋雞煲放題。$228任食,仲有安格斯牛任食,順帶一提,張紙冇嘅,但可以無點,只要同店員講就可以。張任食紙好多選擇。我哋嘅烤魚好快就到咗。我哋揀咗小辣,黎到見到條魚我同老婆都呆咗,點解會咁大條,成條手臂咁長,仲要係我哋最鍾意食嘅鯇魚,一啲泥味都冇,啖啖肉,由於佢一早已經炸熟,所以只係等啲湯底滾熟就得。安格斯肥牛:肥瘦適中,好重牛味,呢個價錢仲要係任食,真係唔知邊度搵。炸魚皮:每次我食烤魚,都一定叫炸魚皮,因為炸魚皮點落啲烤魚麻辣湯汁度,索曬啲汁嘅時候,就係最好食。川汁皮蛋:川汁調較得剛好,唔會太辣搶咗皮蛋啲香味。三文魚刺身:我成日都覺得食火鍋嘅餐廳,刺身一定係冇咁新鮮同冇咁好食,原來都有例外,呢間啲刺身好新鮮,好似出面食放題嘅質素咁。大合照當然唔少得,成枱美食,淨係條魚已經贏咗。條魚要4個人先食得晒。ps:下次要叫多幾個朋友一齊嚟食埋個雞煲先

喺港鐵太子站(d)出口,行幾分鐘就到,好易搵。

好早去到都有幾檯客喺度食緊,原來真係幾受歡迎。

張任食紙好多選擇。

我哋嘅烤魚好快就到咗。

川汁皮蛋:川汁調較得剛好,唔會太辣搶咗皮蛋啲香味。

ps:下次要叫多幾個朋友一齊嚟食埋個雞煲先得。
2021-10-04