行過太安樓先發現原來又開咗一間手打檸檬茶店, 就係以前係「茶匠」間舖, 顯然而家手打檸檬茶當道唔少珍珠奶茶店為咗競爭力都加咗手打檸檬茶落去,如果唔係就會直接改做手打檸檬茶會更受歡迎。 我諗大概原因可能係感覺比珍珠奶茶健康同冇咁肥吧😂😂 手打檸檬茶店唔少都係以青色做特色,真心夠晒搶眼🤣🤣基本上每間手打檸檬茶都會有一款必有既飲品😂😂 就係渣男檸檬茶😂😂 顯然地賣點就係主打啲人憎渣男,手打檸檬茶正正可以形容到😂😂 因為手打檸檬茶嘅賣點就係人手狠狠咁將檸檬同冰打碎再加茶, 岩哂啲人想打渣男咁🤣🤣 基本上每間手打檸檬茶我都會試佢嘅渣男檸檬茶🤣🤣 今次都唔例外等左5分鐘左右, 「特濃渣男檸檬茶」($32) 到手 。 依間既手打檸檬茶份量唔會似旺角嗰啲咁細杯收咁貴, 個人認為份量正常 。 佢個公仔係一個檸檬做茶墊 超得意🤣🤣 。 飲落去如其名咁偏濃味茶底, 相對檸檬既味就被削弱左小小。 不過檸檬茶嘛 浸陣就濃番味, 如果偏好茶底重既不妨可以試下佢。

特濃渣男手打檸檬茶
5 分鐘 (外賣自取)
宵夜
特濃渣男手打檸檬茶