2022-02-16 2496 瀏覽
阿甘蝦餐廳 (山頂) 以蝦為主題嘅美式餐廳 適合約會打卡 但係食物質素就普通~ 但係都係接受範圍之內!好耐之前已經嚟過一次 刪處情人節就上咗山頂再食一次呢一間餐廳! 疫情嘅關係儀式感都放咗喺lunch😅食物分量偏多 價錢都唔算太貴 所以建議兩個人其實點兩樣野都已經夠🙈▫️美式秘製豬仔骨配薯條 $238推薦嘅!豬仔骨好好食 薯條亦都好香脆 價錢幾抵食!▫️阿甘美國拼盤 $218 分量超多 我自己覺得呢款麻麻哋 三款小食分別有炸蝦 辣炸雞 炸墨魚圈 三樣都好普通🙈 唔係話好好食但係特別想推薦大家食拼盤入面有嘅nachos!!!我係一路食唔停口 佢仲配左一個好特別嘅dip 真係好好食!感覺成個拼盤最好食係nachos😂▫️辣茄汁海鮮意大利麵 $180男朋友堅持要嗌多個意大利粉😳 其實真係有啲多完全食唔晒 意粉又真係麻麻哋😳😳⭐️佢呢度特別嘅係你嗌佢嘅drinks 特別有幾款係會送埋個杯 但係因為我哋之前已經有過一隻 所以今次就冇特別再要佢隻杯😋⭐️落單都好得意 每張枱上面都會有一塊牌 分別係紅色Stop Forrest Stop 藍色 Run Forrest Run當你揭去紅色嘅時候 再代表需要落單或

▫️美式秘製豬仔骨配薯條 $238
推薦嘅!豬仔骨好好食 薯條亦都好香脆 價錢幾抵食!

▫️阿甘美國拼盤 $218
但係特別想推薦大家食拼盤入面有嘅nachos!!!

▫️辣茄汁海鮮意大利麵 $180
男朋友堅持要嗌多個意大利粉😳 其實真係有啲多
完全食唔晒 意粉又真係麻麻哋😳😳

當你揭去紅色嘅時候 再代表需要落單或者需要服務 店員就會過嚟🤩

⭐️建議可以request window seat 就可以飽覽山頂風景

📍 阿甘蝦餐廳 (山頂)
山頂山頂道128號凌霄閣3層304-305號舖