2008-07-23 17 瀏覽
做完Focus group, 再去埋Page One搜羅食譜, 是時候回家了。途中, 經過Pacific Coffee, 突然好想食這裡的蛋批(奇怪!!!竟然不是想喝咖啡), 於是好自然地進去了。站在玻璃櫃前, 目光第一時間被蘑菇芝士蛋批吸引住, 其他都沒放在眼內。好~忠於感覺, 就點了這個。蘑菇芝士蛋批唔算靚仔, 但切開之後就會發覺它的內涵。有蘑菇、菠菜, 都好足料, 估佢唔到, 幾乎看不到蛋的存在, 雖然如此, 但蛋味相當重, 口感好似燉蛋, 仲好燙口TIM, 差點"辣"親。用了酥皮焗製, 面層放了芝士, 芝士味不算濃郁, 但反而喜歡這個, 太濃會好漏的。蛋加芝士的配搭, 吃後會好頂胃, 但味道是很不錯呢~價錢為二十元, 都頗昂貴, 不過環境確實令人好舒服, 都值得既

平凡的外表
蛋批:其實我好有內涵架!
平凡的外表
蛋批:其實我好有內涵架!