2005-07-14 70 瀏覽
近來工作不太順利,很想食點朱古力高興下. 剛好行過Godiva,本來想試下rasberry truffle,原來已經冇賣,經sales姐姐介紹,一時衝動下買左新出的passionfruit truffle和法式甜點truffle,另外又買了普通牛奶朱古力truffle和irish coffee truffle. 買完即刻食左熱情果味,以為會唔錯但非常失望,熱情果味道有點假,白朱古力外層又太甜,真係唔好食! 其他幾種除左irish coffee冇味甜外,其他對我黎講都實在太甜啦!以4粒就要$60這個價位計,我絶對情願買Royce既軟朱古力,特別係champagne那款! 又或者隔離Leonidas亦不比Godiva差! 不過個人係幾喜歡Godiva的片裝朱古力的,但佢既truffle就真係not my cup of tea啦~