2009-01-21 13 瀏覽
和同事一早約好試小肥羊,本來五人去,但兩人病了,餘下三人.....照食!一早訂了六點鐘檯,由於太早,我們是第一檯顧客,所以招呼服務不錯,禮貌周周!價錢係108放題式,大家可從點名紙選擇自已喜愛的配料,當然另有些貴價配料就另收費!湯底選了鴛鴦,一邊雖然滿晒辣椒,但都唔係太辣,反而係味濃,越食個湯底會越咸!所以我發覺港式鴛鴦湯底 or 譚魚頭的蕃茄湯底較出色。其他大家點了有:羊肉(一卷卷,不過不失,羊味不濃)、牛肉(其實雪到冇牛味)、花雕雞件(三人份量少得可憐啊)、餃類(一般)、麵條及肥羊粉(反而最好味,可能一般火鍋店未必有,尤其是肥羊粉,很滑)......另外order了一jar銀菊露,不太甜,下火ok!到了八點鐘,伙記好準時同我哋講夠鐘,搞到我哋拿拿淋「對」埋其他嘢,其實應該夠鐘前15mins比客人一個提示,會比較好點!不夠細心!埋單:每位$108+$9(茶錢) 小吃(必屈)$10,$10蚊雖然唔貴,但你唔好比啲已經林晒嘅什果呀! 銀菊露(一jar)$32

埋單:每位$108+$9(茶錢)

銀菊露(一jar)$32