2017-01-09
聽聞三多既炸雞脾好出名, 但我就無聽過喇.真係見佢係紅磡開左我先識有次放工經過, 見佢新開張派傳單, 望一望炸脾套餐要$48好驚訝只係一隻炸雞脾+一杯爆檸我驚訝原來租金升得咁快, 令到物價都百物騰貴要不是老公想要試下, 我想我這一世都不會試先看看Menu,定價真的太進取, 就算我不叫套餐, 單點炸雞脾成為 $29當然亦有各款不同炸物, 大部份都超過$30, 一份椒鹽雞軟骨已經索價$50.$50係紅磡這個舊社區, 已經可以食得飽飽了.既然唔食過唔心熄, 就試下三多既名物既, 不過無叫套餐,因為這個只係老公既小食, 等一陣會再去其他地方再食午餐由於是生炸, 即由下單後由生雞脾炸到熟. 而不是預先炸一炸, 有客人下單再炸熟. 所以是需時的.店員通知大概要等10分鐘,先到櫃面點餐, 整好後店員會幫忙送上. 大概等了10分鐘就有得食喇, 店方用免洗餐具, 全用發泡膠盒盛載雖然是不環保, 但我明白店方的, 因為請清潔工很難, 亦分分鐘貴過買發泡膠盒的價錢. 明白的店方亦有附送一隻膠手套, 不過雞脾真的真的超熱, 我覺得需要多加一張紙巾包起才行. 不然手會燙傷雖然手沒有燙傷, 我的上下咢都被雞的熱度
真係見佢係紅磡開左我先識
只係一隻炸雞脾+一杯爆檸
我驚訝原來租金升得咁快, 令到物價都百物騰貴
要不是老公想要試下, 我想我這一世都不會試
$50係紅磡這個舊社區, 已經可以食得飽飽了.
店員通知大概要等10分鐘,
三多炸脾
雖然手沒有燙傷, 我的上下咢都被雞的熱度, 燙到甩皮了大家謹記要小心啊
外皮很脆炸漿很薄, 雞脾已經全熟, 每咬一口肉汁都很澎湃, 不會鞋口的
咸味剛剛好, 如果想要加辣, 每張桌上都有辣粉, 可隨自己口味加添
我跟老公你一口我一口, 不消5分鐘就吃完了, 其實是好味的, 雞肉很嫩滑
但由於價錢太貴了, 真的沒有再幫襯的念頭.