2018-03-15 345 瀏覽
平日夜晚行經呢間拉麵店見到都多人等緊就去試下 我地分別嗌左三個拉麵俺流男盛拉麵、辛辣熟成濃湯拉麵、俺流塩湯拉麵,另外再嗌左兩樣小食:明太子芝士燒餃子同日式胡麻雞肉沙律明太子芝士燒餃子好快就到、但好咸、餃子係軟身 我諗普通煎餃會好食d食完其他野食都陸續上沙律係芝麻醬 雞肉唔錯 但唔知點解食到最底 又係好咸拉麵方面首先食左俺流塩湯拉麵、因為係最淡個個,佢既湯係清清既雞湯、拉麵就正正常常不過不失之後就食辛辣熟成濃湯拉麵,佢只係有少少辣味,拉麵既硬度簡左適中,但食落係有少少腍,呢個麵都係好普通最後就食俺流男盛拉麵,有一粒糖心蛋、兩舊炸雞、兩塊肉。圖片明明係糖心蛋食個陣變左流心蛋可惜我唔食流心蛋炸雞一上個陣已經食左,但件雞已經腍左lu呢個拉麵煮到岩岩好、不過個湯愈食愈咸最後都係覺得俺流塩湯拉麵好食d 無咁咸但整體黎講都麻麻 應該唔會再食
食完其他野食都陸續上
沙律係芝麻醬 雞肉唔錯 但唔知點解食到最底 又係好咸
可惜我唔食流心蛋
炸雞一上個陣已經食左,但件雞已經腍左lu
呢個拉麵煮到岩岩好、不過個湯愈食愈咸
最後都係覺得俺流塩湯拉麵好食d 無咁咸
但整體黎講都麻麻 應該唔會再食