餐廳: 北京樓 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

餐廳: 北京樓 (MOKO新世紀廣場)
資訊:

2018-01-05 1481 瀏覽
同朋友係moko搵左野食好耐,睇左好多間western cuisine都麻麻地,朋友就話不如食chinese food,咁就係上海菜同北京菜揀左食北京菜。由於朋友十分熱愛食北京填鴨,但呢個套餐係for 4人用,而我地得2個,雖然肚餓但都怕食唔曬,所以只叫左填鴨set,同1個appetizer。問過server,話2個人係食得曬個set,所以我地都好有信心去order,不過,黎到就覺得有d多……🤣首先出場既係appetizer,肴肉個醬酸酸甜甜好開胃,個肉唔肥膩,同以前食過既好唔同,好味再上場既係鴨架湯,個湯只有豆腐同cabbage?!冇肉的,但有濃濃既肉味同肉香係湯入面,飲落就feel到,不過湯頭偏咸,我同朋友都麻麻地,但湯既份量係有4碗既🤔~之後就到呢個同鴨肉同雜豆炒成既料,包埋生菜黎食,好香好味,但係已經開始有d飽……(點算)到主角出場啦,係填鴨呀~~成隻好大隻(心諗要take away了)好食好香,不過唔太肥膩,但同美中鴨子既味道好似,果然美心中菜既味道都係一樣既,好厲害既師傅們總結係好食但好飽~4人set果然係for 4人的🤣

,不過,黎到就覺得有d多……🤣
首先出場既係appetizer,肴肉

個醬酸酸甜甜好開胃,個肉唔肥膩,同以前食過既好唔同,好味

鎮江肴肉

鴨架湯

生菜包

到主角出場啦,係填鴨呀~~

成隻好大隻(心諗要take away了)

北京填鴨

總結係好食但好飽~4人set果然係for 4人的🤣
2018-01-04
45 分鐘 (堂食)
用餐優惠
信用卡優惠