2019-07-30
由內街名叫桑拿菜 到搬出大街叫大排擋老闆娘的嘜頭一直係舖頭嘅標誌見成日都有好多車排係舖頭出面 所以就想同家人一試當日一早打電話去預訂晚上枱 然後到下午再打去想睇下有冇得提早少少入座 待應都好似好迷茫 又唔知我朝早要打去留過座 感覺好唔organized然後到晚上去時 再一次搵唔到我留座紀錄 又話要二個鐘交枱 感覺有啲亂到點菜時 餐牌好多菜都冇show價錢出來 要問先知道 可能我唔太習慣咁樣嘅點菜方法最後我地叫左係老闆娘同店舖推薦嘅菜土窯雞 $298呢個上菜時幾特別 一大個鑊上 然後用錫紙包住 應該係即焗的 但打外有點失望 以為係番大陸團果種 外皮有啲金黃 有啲直接燒過嘅感覺 佢原隻上 提供手套畀食客自己撕 幾有趣 味道有點重 而且有點肥 放左一陣會起膠 朱敏記酸菜魚 $288呢個係全晚我覺得最唔錯嘅 雖然對比我係大陸出名果啲 好油 魚唔夠滑多骨 但味道同料都唔錯同足 而且好大份 食唔哂要打包添比起土窖雞 呢個好似抵食少少另外有叫到炒面$78 農家炒豆腐$68 同魚腸炒菜心 $98 三個都好油 都唔太推薦當晚見其他枱比較多人叫原隻燒(?)豬手 雞同酸菜魚我本人同同行朋友都唔太欣賞啲菜色
老闆娘的嘜頭一直係舖頭嘅標誌
見成日都有好多車排係舖頭出面 所以就想同家人一試
最後我地叫左係老闆娘同店舖推薦嘅菜
荔香土窯雞
朱敏記酸菜魚
比起土窖雞 呢個好似抵食少少
當晚見其他枱比較多人叫原隻燒(?)豬手 雞同酸菜魚
我本人同同行朋友都唔太欣賞啲菜色 主要係比較油膩 味道好重 真係好似番大陸食團餐嘅感覺 坐得唔太舒服 而且坐成晚 整體上菜落單留位定都見到比較混亂 我就未必會再去了