餐廳: 翠園 (星光行)
資訊:

餐廳: 翠園 (星光行)
資訊:

2021-04-03 1519 瀏覽
今日去咗山頂行山 之後坐船去尖沙咀星光行翠園飲茶 🫖估唔到今日公眾假期竟然唔使排隊🤣🤣我哋五個人主要想坐下傾下計 所以唔係叫咗好多野食 因為人唔多 坐得好舒服👍🏻👍🏻 第一個送到來的就係錦鹵雲吞 兒時回憶🤣🤣 所以好大期望 可惜個汁有啲淡口及唔夠酸 個雲吞都算炸得幾脆口 唔錯😉炸芋角個造型好可愛 好似一隻天鵝 🦢 睇見有啲唔捨得食😝😝 入口好鬆化好好味😋唔太油整得好好👍🏻👍🏻呢個牛油果炸蝦🍤角就差啲啦⋯⋯ 冇牛油果味 勁重黑胡椒味 個皮又唔脆身 淋ga 呢個都係我兒時飲茶最鍾意叫嘅點心之一 不過細個食嗰啲係冇牛油果喺入邊嘅 只係普通的炸蝦角 但脆卜卜好好食㗎 呢個令我好失望翡翠帶子餃 普普通通正正常常🤣🤣 都幾好食😋百花釀魚肚 魚肚好食 唔油膩 出邊食嗰啲油淋淋 呢度整得好好食 唔錯而個蝦膠重好爽口👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻失望嘅魷魚鬚😳😳 我期望嘅椒鹽魷魚酥唔係咁嘅樣 🤣🤣 呢碟似炒魷魚多啲 一D都炸過的痕跡😂😂😂鮑魚燒賣拼炸蟹鉗 我只係食咗個鮑魚燒賣唔差嘅我屋企人食咗個蟹鉗 佢哋話好食😋最冇期望就係個甜品 估唔到係最好食嘅🤣🤣 千層咖啡糕 好香咖啡味👍🏻👍🏻 啱晒我呢啲咖啡控🤣🤣🤣不過我估唔

錦鹵雲吞

炸蟹鉗拼鮑魚燒賣
鮑魚燒賣拼炸蟹鉗 我只係食咗個鮑魚燒賣唔差嘅
我屋企人食咗個蟹鉗 佢哋話好食😋

千層咖啡糕

不過我估唔到翠園 退步咗咁多🤣🤣 我以前喺太古城同旺角新世紀廣場食好食好多😉
2021-04-03
午餐