2023-04-16 14 瀏覽
又到星期六午餐時間啦,今日鵝大大就捉左個朋友仔一齊去日本街嘆拉麵🍜日本街?無錯啦,就係以日本美食街風格設計既——啟岸巷子一行到巷子門口鵝大大又好肚餓啦,完全唔需要選擇就衝左入去呢間上次剛剛開張幾日就幫襯過亦食到舔舔脷既:鳴虎。有備而來既鵝大大叫左:鳴虎(日本魚乾豬骨湯拉麵)朋友仔就叫左:鳴海老(蝦味噌豬骨湯拉麵)今晚我哋都叫套餐($128包一個任選小食+飲品),餃子黎到有5件《比餐牌多左2件》可惜係炸既,味道亦一般非常,肚餓既鵝大大都只係食左一件。另一個小食就揀左胡麻菠菜,味道都係一般非常。主菜既拉麵🍜Menu正常湯底可以揀濃/普通/淡,麵質可以揀硬/普通/軟,豬骨湯底正常,未有特別香既感覺,麵底份量足夠,叉燒有2塊唔算滑唔算鞋。整體份量味道平庸平庸。最可惜既係鵝大大就完全食唔返上次既味道,無論係湯底,面質都同第一次食既差得遠,唯一keep到既就係粒溏心蛋🤧🤧 失望唔會再encore既拉麵店🥲🥲鵝大大:食完繼續好肚餓呀

日本街?無錯啦,就係以日本美食街風格設計既——啟岸巷子

有備而來既鵝大大叫左:鳴虎
(日本魚乾豬骨湯拉麵)
朋友仔就叫左:鳴海老
(蝦味噌豬骨湯拉麵)

另一個小食就揀左胡麻菠菜,味道都係一般非常。

失望唔會再encore既拉麵店🥲🥲

鵝大大:食完繼續好肚餓呀