2022-06-24 866 瀏覽
今日放咗工就去荃灣搵老公,星期五,梗係要食好嘢慶祝。老公話想食Five Guys,當然好啦,我一向都好鍾意❤️佢哋嘅薯條,超香脆,每次去主要都係為咗佢哋嘅薯條!不過今日真心有啲失望🙍,我哋叫咗個Cheese burger 🍔,細薯條🍟同海鹽焦糖奶昔🥛🥤。🍔 味道唔錯,牛肉香而肉汁豐富,芝士可以做到少少🤏🏽拉絲效果😍,麵包都好軟熟,配料都好食。我哋叫咗hot sauce,但食唔出半點辣味🌶,反而芥末醬味道更出。🍟 今日嘅薯條真係令人好失望😞,我哋叫咗little size,最後我哋食咗⅕都無就無再食喇。薯條一啲都唔香脆,食落油淰淰,腍擗擗,唔新鮮,好似放咗好耐咁。🥛🥤 味道係唔差嘅,加上whipped cream入口更細滑。不過飲飲吓,我哋發現唔對路:「咦!唔係喎,我哋唔係叫雲呢拿味㗎喎!」雖然味道不錯,但我哋一啲都飲唔出海鹽或焦糖味,反而得雲呢拿味,係咪出錯咗呢?

2022-06-24