2009-02-23
因為朋友生日, 打算吃自助餐慶祝本身打算到帝苑酒店的雅苑座, 但新聞報導有人食物中毒最後決定到 因為未曾試過一行九人訂了七時正, 該酒店的員工服務冇得頂1000000個讚入正題一開場先去海鮮吧, 听到三文魚的呼喚 仲唔即刻拎多小小除左三文魚, 剌身仲有tuna, 唔知咩魚 (但係款式真係太小了)剌身之後, 有生蠔, 龍蝦仔等等..算不錯吧第二轉沙律吧 都係薯仔沙律, 生菜之類*沒什麼特別煙三文魚算是最好的吧熱食不得不提..因為 三個表情可以表達了熱食我只吃了三樣, 是!!! 只有三樣!!!手切的牛肉 本來滿心歡喜, 可惜..都唔熱?!!!how come?!!!羊肉 所謂的羊肉-_- 又淡又過熟 令我不想再吃下去蟹蓋 不知吃了什麼下肚了生果吧 水果應該是最新鮮的 西瓜 吃的原因是沒有水-_-及飲料甜點 款式不多不少, 貌似心太軟的東西只是朱古力莫思 失望雪糕..四隻味道, 應該dryers吧, 但vanlia味沒有dryers的感覺-_-但是全晚最欣賞的是火鍋 估不到會有火鍋,個d肥牛一流仲有食食下, 一人一隻小籠包好特別用了openrice的75折coupon (:多謝你丫!!埋單
本身打算到帝苑酒店的雅苑座, 但新聞報導有人食物中毒
最後決定到[磨坊咖啡室] 因為未曾試過
入正題
一開場先去海鮮吧, 听到三文魚的呼喚 仲唔即刻拎多小小
剌身之後, 有生蠔, 龍蝦仔等等..算不錯吧
第二轉沙律吧 都係薯仔沙律, 生菜之類*沒什麼特別
煙三文魚算是最好的吧
熱食不得不提..因為 三個表情可以表達了
熱食我只吃了三樣, 是!!! 只有三樣!!!
羊肉 所謂的羊肉-_- 又淡又過熟 令我不想再吃下去
蟹蓋 不知吃了什麼下肚了
甜點 款式不多不少, 貌似心太軟的東西只是朱古力莫思 失望
但是全晚最欣賞的是火鍋 估不到會有火鍋,個d肥牛一流
仲有食食下, 一人一隻小籠包好特別
用了openrice的75折coupon (:多謝你丫!!
埋單二千元左右吧 慶祝生日都只為了見個面
但我想不會在這裡有多一次的回憶了..!!