2014-01-04
星期五諗住一家人打邊爐高高興興,先去不倒翁附近的一所但嗰度無位。於是想起不倒翁,咪出發囉。入座算快(星期五8點都仲有位,我一時醒唔起,可能中伏)。一座下,叫完飲品,侍應立即sale海鮮。 我話唔食生嘢,佢就話“咁食象拔螃啦”,我話menu上寫住係生架喔,佢就唔出聲。先叫個湯底同牛先,肚餓湯底:雪梨海底椰豬骨--足料,不過鹽同味精都好足,鹹到飛起手切牛:可以食食吓,第二個又嚟,“先生,叫個蝦,唔係不如叫個魚” 又嚟!好,唔理佢,在叫。芝士墨魚丸:神奇,內裡無芝士!!試多兩粒,都無,問佢係咪送錯,佢話“係咁架”!!芝士係少少架咋! 佢咁都講得出口!羊:可以黑豚肉:硬,難咬韭菜餃:叫做成晚最好食。。。蝦滑:不過不失收工。 成晚的感覺係好似佢逼我俾佢寫菜單咁,有提議係好,但唔洗逼唔洗不停重複呀嘛!食完後,結果口渴到我死,個湯真係出事,我已經盡量隔開唔飲個湯,“擎”乾水先放嘢食入口,哎。。簡言之,服務非常差,食物普通得無得再普通,最落足的就係味精,唔太乾淨!無下次!PS:一位侍應稍為有良心,我叫一渣凍飲,佢見有細路,即刻建議“飲熱好D喔”。。。
於是想起不倒翁,咪出發囉。
入座算快(星期五8點都仲有位,我一時醒唔起,可能中伏)。
先叫個湯底同牛先,肚餓
湯底:雪梨海底椰豬骨--足料,不過鹽同味精都好足,鹹到飛起
手切牛:可以
好,唔理佢,在叫。
羊:可以
黑豚肉:硬,難咬
韭菜餃:叫做成晚最好食。。。
蝦滑:不過不失