(非會員)
2007-09-17 32 瀏覽
見各位對這間餐廳好評如潮,咁啱約了班朋友夜晚gathering咁就去試吓啦. 因我們共10個人有2個要遲d到. 本想等齊人才落order, 就叫佢先比每人一杯水, 怎料佢話冇一杯杯的水(免費), 有的是一支支的礦泉水要收費,每支約hkd20/支(好細支),咁我地唸住叫其他飲品唸住會低d, 但因它的飲品選擇也不多,唸住要個大路d的棷青,居然冇,我朋友先叫了個菠蘿冰,棷子冰來試試冇嘜味,所以我地其他人只好叫lemon tea同beer.之後我地決定先叫兩碟小食, 炸蝦餅同炸春卷-- 幾好味. 但那位小姐<有d不滿>叫我地要一次過落order因厨房只有一隻鑊否則有牌等..... 我地話冇所謂因見佢鋪頭細細, 除我地的大枱其他只有幾張細枱.最後我地終於人齊落order叫了海鮮沙律-- 一般串燒(雞,豬) --- ok好味(因張枱太長叫佢比多碟醬汁都唔得妤唔色做)菠蘿炒飯-- ok??肉片炒河-- d粉好碎,嫲嫲青咖哩雞-- 冇嘜雞味,份量好少蝦醬通菜-- 好味清炒什菜-- o.k. 但份量太少當我地差不多吃完, 餘下只有菠蘿炒飯及菜佢地二話不說就來收我地所有的用具, 我地當然

最後我地終於人齊落order叫了
海鮮沙律-- 一般
菠蘿炒飯-- ok
??肉片炒河-- d粉好碎,嫲嫲
青咖哩雞-- 冇嘜雞味,份量好少
蝦醬通菜-- 好味
清炒什菜-- o.k. 但份量太少

當我地差不多吃完, 餘下只有菠蘿炒飯及菜佢地二話不說就來收我地所有的用具, 我地當然不甘因仲有野食嗎. 所以我地叫佢比個一套餐具叫我地其中一個朋友食埋佢就算吧.

最後個侍應又問我地要唔要甜品, 我地問有嘜呀? 佢話只有芒果黑粫米. 真係冇得頂. 睇怕都冇下次再來幇襯.