2021-07-01
一向有食開牛角,之前觀塘無就去九龍灣同旺角食,知觀塘開新店即幫襯啦!因為新開關係100元就可以做會員,抵好多言歸正傳7月1日放假前黎食個快的午餐,因為唔食得多唔食放題,叫左2個定食時間60分鐘,一早用Kabu Apps拎左位,去到等左一陣就入得。入去前已揀好食乜。一座食店員講解左食到幾點,出去拎野食又帶口罩,又問下洗唔洗介紹醬汁,服務唔差的。坐低無耐就送左野食黎啦!我地2個人食輪流去拎食物,一個負責燒。就可以慳番d時間燒肉定食A($89):可以揀2款食物,雞腿肉要鹽燒,醃得唔夠味.大腸(味噌)有小小異味,唔建議叫。燒肉定食B($109)可揀2款食物,揀了牛胸腹,味肩脊肉,要燒汁,肉味唔算濃郁的。都好過雞同腸。我只燒左肉無燒菜,因為十世都燒燶,唔想嘥野放棄燒牛角飯必整,我加左肉碎同大量紫菜美味。湯係昆布蔥同肉(無限添加),起初出去仲有一大煲時唔覺得好鹹,剩番細煲再飲多半碗係超鹹,可能攪唔好果汁芒果好飲,巨峰提子古怪。奉勸大家斟小小試下先,免浪費。甜品我拎左朱古力蛋糕,蜂蜜蛋糕,藍莓同朱古力杯子,綠茶(全部一樣特質死甜,應有味道係無)最唔好食杯子果2款,真係完全食唔出乜味道。雪糕有軟雪糕
我只燒左肉無燒菜,因為十世都燒燶,唔想嘥野放棄燒
牛角飯必整,我加左肉碎同大量紫菜美味。
果汁芒果好飲,巨峰提子古怪。奉勸大家斟小小試下先,免浪費。
甜品我拎左朱古力蛋糕,蜂蜜蛋糕,藍莓同朱古力杯子,綠茶(全部一樣特質死甜,應有味道係無)最唔好食杯子果2款,真係完全食唔出乜味道。雪糕有軟雪糕(有碗有雪糕筒)口味4款(有扭紋)我揀左藍色同紅茶,2款都一般,唔夠滑無乜奶味,紅茶比較好。雪米糍維記,寫有4款(完全無分隔佢寫乜味,你自己叻的用肉眼分啦)我求其拎到係芒果同雲尼拿,我覺得好過軟雪糕
最吸引理應係自助吧!佢係一字長型放電糕,汽水機果汁機,咖啡機都有的,飲品選擇唔小的。仲有雪櫃放左雪米糍。凍食有蕃茄,雞肉,泡菜。有一個雪櫃放甜品的。提提大家佢果汁機同雪糕機左右兩邊各有一部,兩邊雪糕機同果汁機係唔同飲品同雪糕味道的,可以睇左先揀。除了甜品飲品,仲有蔬菜,關東煮牛角飯(自制)佢有一煲飯 ,紫,蔥,汁仲有肉碎你可以自已加(可惜無溫泉蛋),昆布湯(內附京蔥同肉碎)最後要講幾驚喜有沙律用樽裝住的。仲有2款醬(拎番埋位先倒,雖然佢出邊有幾樽的,倒完都係拎番出去唔好咁自私),凱撒沙律同胡麻醬(要留心樽身係無貼住邊款醬)只係架上有寫乜醬,但係有d人會亂放,所以最好倒小小出黎睇下先再倒入自己個沙律。
總結:我覺得肉類同甜品有待改善,自助吧可以加多小小款就好啦!