朋友話係廣告度見到哩間係五大必試嘅米線之一。作為米線控,就喺一個星期日,一齊黎食lunch。但佢嘅米線係普通到不得了,可以用暫時止下「米線癮」,但就唔使專程黎。見到「點心紙」就好熟練咁⭕️起黎!(好多都咁填。。。。)涼拌藕片$25一上碟,見到每片都有芫茜。😨心都涼左!但岀奇地咁多芫茜都無味,蓮藕係爽嘅。。。但係係「無味」嘅!真係好奇怪,有明顯嘅辣油、芫茜,爽,但無味。朋友點嘅「蘿蔔。辣腩肉。中酸辣米線」超闊佬的芫茜葱。(點心紙上只可以揀「多」,但無得揀「走」。)中酸辣:唔辣,小酸(以平時譚仔食「小辣」嘅利去評)腩肉:有咬口,肉絲條條分明蘿蔔:免強算清甜,但完全唔入味(蘿蔔仲係好白,未呈現半透明狀)米線:唔係「林」嗰種,但又唔係彈牙!唔識形容🤔我點嘅「麻辣雞肉。菜肉雲呑。中麻辣米線」麻辣湯:中辣,只見辣油,未有辣味。但啲湯竟然比酸辣嗰碗,更酸🤔菜肉雲呑:menu 上有👍🏽以為好食,就要一份。一碗有三隻,咬開係菜肉一半半嘅。但入面都係「無味」㗎!麻辣雞肉:咸而不辣價錢的確唔貴,但味道唔會係值得推薦嘅。🙇🏽‍♂️比較要讚嘅係,我見到朋友嗰碗咁多芫茜,先叫走,佢都真係幫到我走!🙇🏽‍♀️—— 完 —

見到「點心紙」就好熟練咁⭕️起黎!(好多都咁填。。。。)

涼拌藕片$25

涼拌藕片

中酸辣:唔辣,小酸
(以平時譚仔食「小辣」嘅利去評)
腩肉:有咬口,肉絲條條分明
米線:唔係「林」嗰種,但又唔係彈牙!唔識形容🤔

我點嘅「麻辣雞肉。菜肉雲呑。中麻辣米線」

麻辣雞肉:咸而不辣
菜肉雲呑、麻辣雞肉麻辣米線(中辣)

價錢的確唔貴,但味道唔會係值得推薦嘅。

—— 完 ——
2019-02-24