2021-07-01
📍你妳🇹🇼🧋💛#黃豆食黃店💛 #黃豆之絕對無下次💔-主打手作芋泥吐司嘅台式小店😚滿心歡喜去試點知失望而回伏味濃😢不論係吐司定主食都有待改善🥺🍜台灣牛肉麵 (微辣) $68🤤個湯底唔錯幾鮮甜 🤤好少好少辣 怕辣都食到🤤粒溏心蛋幾好食🥲牛肉唔係一片片 太韌多筋好鞋 好似咬香口膠咁 唔太入味好似白烚咁🤦🏻♀️🍱滷水三層控肉便當(配魯肉飯) $65🤤五花腩面頭啲蒜片脆脆好香口🥲五花腩得兩塊略嫌有啲少🥲魯肉飯濕咗少少🍞手作芋泥肉鬆吐司 $40🤤就咁食芋泥 好滑 味道唔太甜 無咩粒粒🥲吐司烘到好硬好乾 比較難入口🥲因為係凍芋泥嘅關係 食落有少少好似同成個吐司分開咗嘅感覺🥲凍芋泥入口比肉鬆搶晒啲味 唔太食到芋頭味 唔太做到咸甜咸甜嘅效果😢芋泥如果有番少少一粒粒嘅口感更好-💬總結: 可能為咗個芋泥吐司而去食 食落唔特別又唔太好食 所以同想像嘅有大段落差🥲感覺唔太值得特登去食🧐其他菜式比起坊間嘅台灣菜餐廳差咗啲 有待改善🥺-⏳等候時間:唔洗等 入座時5成滿 (入座時間為星期日中午12:30左右 離座時9成滿)
#黃豆食黃店💛
#黃豆之絕對無下次💔