2021-12-05
【尖沙咀】La Vache 同朋友慶祝生日,揀咗呢間裝修帶點田園風情嘅扒房,La Vache係法文,意思係“嗰隻牛(The cow)”,從舖名已經睇得出係專門食牛扒。Lunch set只有一款,USDA Prime 10oz肉眼扒 $398,或者+$118升級為14oz。套餐包括沙律、無限量供應薯條、甜品。✨香脆核桃沙律有核桃同蘿蔔仔,健康得嚟好開胃。✨USDA Prime 10oz肉眼牛扒 嗌咗medium同medium well,一早切好晒,上到枱已經見到入面粉嫩嘅顏色,煎得岩岩好。牛扒會放喺一個有蠟燭嘅架上面keep warm,呢個位好細心,欣賞!肉質方面就有失水準啦,雖然煎得好靚,但食落鞋口,肉味還好,食唔出係高級嘅扒。另外薯條建議快啲食,好快灘凍晒。雖然係任食薯條,但我同友人都係小鳥胃,一份薯條都食唔曬。✨當日甜品有4款選擇:紅莓慕絲蛋糕、朱古力海綿蛋糕、檸檬撻同拿破侖。我哋揀咗紅莓蛋糕同朱古力蛋糕,老實講兩款都唔好食。不過上甜品嘅時候staff會唱生日歌,好有氣氛。呢餐一人一個set加杯野飲,埋單$1000,唔算平,水準亦去唔到呢個價位,個人嚟講回頭率係零。*溫馨提示* 餐
✨香脆核桃沙律
有核桃同蘿蔔仔,健康得嚟好開胃。
✨USDA Prime 10oz肉眼牛扒
*溫馨提示*
餐廳係計人頭收費,所以就算嗌一個set share,都係會照收每人一個set嘅價錢,所以非常唔推薦小鳥胃嘅朋友去。
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🐱整體評分:✨✨✨✨(4/10)
💰人均消費:500
📍地址:La Vache! (尖沙咀)
尖沙咀赫德道12號地下
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯