2020-05-23
食店座落喺深水埗長沙灣區嘅邊緣大街大巷,好特別嘅招牌配上區內少之又少嘅法國式餐廳,引來我哋俩口子嘅胃口。入到餐廳,燈光昏暗,座位一字貼牆排開,裝修尚算可以,不足嘅情況話就係冷氣溫度過高,全餐廳得兩位客人嘅情況之下都感覺非常之熱🥵與店員反映之下居然得到答覆係⋯睇咗餐牌,揭咗一次又一次無我哋最想食嘅lobster benedict☹️詢問店員後知係lunch munu我哋錯過咗.... ...有別於一般嘅法式餐廳,提供選擇嘅菜式並唔多,大路嘅各款 芝士包類/焗田螺蝸牛/燉牛 係無嘅,亦都唔係傳統格局嘅 前菜/主菜/甜品,前菜配上嘅係簡單嘅迷你餐包,無餐湯,無牛油粒,乾啃,更重要嘅係仲要兩個人share 超細碟嘅黑醋點包食😢,十分無奈,希望店主見到我呢個post可以企喺食客嘅角度諗諗... ...睇多次份manu 我哋揀咗一人一份 basque spring chickenGrilled lamb cutlets risotto再加多杯 Taras Boulba 手工啤酒春雞茄蓉扁意粉🍝 $228賣相係幾好,味道亦可以食得出扁意粉係即新鮮並不是預先準備的材料雞肉係一般嘅雪藏春雞,份量大概係三
入到餐廳,燈光昏暗,座位一字貼牆排開,裝修尚算可以,不足嘅情況話就係冷氣溫度過高,全餐廳得兩位客人嘅情況之下都感覺非常之熱🥵與店員反映之下居然得到答覆係[已set到最低無辦法]⋯
睇咗餐牌,揭咗一次又一次
無我哋最想食嘅lobster benedict☹️
詢問店員後知係lunch munu
我哋錯過咗
.... ...
... ...
睇多次份manu
我哋揀咗一人一份
basque spring chicken
Grilled lamb cutlets risotto
再加多杯 Taras Boulba 手工啤酒
春雞茄蓉扁意粉🍝 $228
賣相係幾好,味道亦可以
食得出扁意粉係即新鮮
並不是預先準備的材料
雞肉係一般嘅雪藏春雞,份量大概係三份一隻
雞肉方面無咩味,唔知是否原意係配合返意粉汁一齊食?
燒羊架意大利飯 $298
賣相同春雞意粉一樣,都係幾好睇
松露醬蘑菇意大利飯,兩件overcook嘅羊架另跟不合份量比例嘅香草汁
三樣嘢三樣唔夾嘅味道😵
落order果陣特別提示店員切勿烹調得過熟
以免影響口感,正所謂你有你講佢有佢做
落刀切開已經心知不妙,完全過曬火,嘥咗舊肉,熟到鞋曬口。原本諗住同店員反應,不過一人伺應連bartender 嘅佢已經hea 係個角落頭玩電話遊戲,連反應都慳返啖氣。
疫情悲觀籠罩嘅今日,平民區嘅地段賣尖沙咀嘅價錢,不要求有高級餐廳嘅服務,收得 298再加一服務費,索價330蚊一碟嘅Risotto,可否俾返小小食物質素嘅誠呢?
杯啤酒飲到最後,居然有不明沉澱物...
沒有CP值可言,同樣的價錢完全不值得推介
有圖有真相,店方睇到期望會得以改善